Kuulun – Kuoropäivät Jyväskylä

Kuulun - Nuorten kuoropäivät Jyväskylässä on valitettavasti peruttu

Järjestämme ensi helmikuussa yhdessä Vox Aurean kuoroperheen kanssa Kuulun Nuorten Kuoropäivät Jyväskylässä. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten kuoroille kuoron ikään, kokemukseen ja kuoromuotoon katsomatta. Mukaan voi siis tulla vaikka kuoro olisi vasta perustettu. Yhteinen ohjelmisto on suunniteltu niin, että siinä on laulettavaa kaikentasoisille kuorolaisille. Esiintymisiin, työpajoihin ja yhteiseen ohjelmistoon voi kukin kuoro osallistua oman osaamisen ja tavoitteiden puitteissa.

Tapahtumaan voi osallistua joko kaksi- tai kolmipäiväisesti. Majoitus ja ruokailut hoidetaan kouluilla ja ohjelmaa on suunniteltu sekä aloitteleville kuoroille, että edistyneemmillekin. Esiintymisiä järjestetään ympäri kaupunkia ja sunnuntaina kaikki kokoonvat yhteiseen konserttiin Paviljonkiin. Myös illanvietot sekä lapsille, että nuorille mahtuvat ohjelmaan ja kuoronjohtajille tarjotaan mahdollisuus verkostoitumiseen. Tapahtuma alkaa jo ennen ensi huhtikuuta: heti kuoron ilmoittauduttua johtaja voi liittyä Facobookin etkoryhmään, jossa valmistaudutaan yhdessä tapahtumaan ja vaihdetaan ajatuksia. Kuoroille taas on tulossa erilaisia kivoja haasteita, joilla virittäytyä tapahtuman tunnelmaan jo etukäteen.

Viikonlopun aikana saa laulaa yhdessä, kuulla muita kuoroja, esiintyä, innostua ja tutustua paremmin omiin kuorokavereihin sekä tavata ihan uusia. Kuoropäivien nimi, Kuulun, tulee Vox Aurean Antti Klemolalta tilaamasta teoksesta ja se on yksi päivien yhteisistä teoksista. Teksti syntyi kuorolaisten kirjoituksista, jotka käsittelivät toisaalta ulkopuolisuuden kokemuksia, toisaalta joukkoon kuulumisen ja uskaltamisen riemua. Toinen kuoropäivien yhteisteos on Mia Makaroffin Nuorten Kuoroliitolle säveltämä Et ole yksin. Se kertoo siitä miten meissä kaikissa on yksilöllisistä piirteistämme huolimatta myös paljon samaa ja yhteistä. Kumpikin teos on suunniteltu ja sävelletty niin, että niissä on osia kuoroille, jotka laulavat yksiäänisesti ja toisaalta stemmoja sekä jaksoja harjaantuneemmille.

Tapahtuman työpajoissa on tarjolla paljon mielenkiintoista sisältöä kaikille osallistujille. Kirsi Kaunismäki-Suhonen ja Anna Nora tulevat pitämään työpajoja pienemmille kuorolaisille. Molempien pajojen teemoina ovat loistaminen, liikkuminen, leikkiminen ja laulaminen. Anna Noran pajassa myös tuunataan kuoropäivien yhteistä kappaletta entistä hienommaksi. Isommille kuorolaisille pajoja tulee pitämään Kaisa Halmemies, Mia Makaroff, Antti Kleemola ja Johann van der Sandt. Mian ja Antin pajat liittyvät myöskin kuoropäivien yhteisiin biiseihin, kun taas Kaisan paja käsittelee eräänlaista kuoroimprovisaatiota – Vocal Paintingia. Johann van der Sandt on maailmalla kysytty kuoroasiantuntija, joka on erikoistunut lasten laulamiseen, monikulttuuriseen musiikkikasvatukseen ja yhteislaulun voimaan. Kuoropäivillä hän johdattaa kuorolaisia eteläafrikkalaistunnelmiin.

Osallistumismaksu on 150€/osallistuja/3 päivää ja 100€/osallistuja/2 päivää. Hinta sisältää ohjelman, koulumajoituksen, ruokailut ja festivaalikassin. Kannattaa seurata aktiivisesti meitä myös Facebookissa, siellä on luvassa sisältöä tapahtumaan liittyen.

Ilmoittautuminen päättynyt. Mahdollista jälki-ilmoittautumismahdollisuutta voi tiedustella toimistostamme. Koronatilanne aiheuttaa epävarmuutta varmasti kaikille. Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja mikäli tapahtuma joudutaan perumaan koronasta johtuvista syistä ei osallistumismaksuja luonnollisesti laskuteta. Ymmärrämme, että tilanne on haastava kaikille kuoroille, mutta tämä voi olla mukava tapahtuma johon yhdessä tähdätä. Osallistuville kuoroille järjestetään ”etä-etkot” huhtikuussa.

Tilaa jäsenkirje

Tilaa jäsenkirjeet suoraan sähköpostiisi liittymällä postituslistallemme. Kirjoita sähköpostiosoitteesi viereiseen laatikkoon ja lähetä sähköpostiosoitteesi.