Kuoromuodot

Nuorten Kuoroliiton jäsenkuorot ovat todella monimuotoisia:

  • Laulajien ikähaarukka on 5-vuotiaista yli 20-vuotiaisiin
  • Kuorot voivat olla vain tytöille tai pojille tai kaikille avoimia.
  • Kuorojen taidollinen monimuotoisuus kattaa kaiken vasta-alkaneiden yksiäänisestä laulusta haastavan materiaalin kanssa painiskeleviin kansainvälisesti tunnettuihin huippukuoroihin. 

Tämä monipuolisuus on ehdottomasti liittomme rikkaus ja kaikki kuorot ovat arvokkaita harrastusympäristöjä lapsille ja nuorille. Pääosa suomalaisista lapsi- ja nuorisokuoroista on sijoitettavissa johonkin seuraavista kategorioista. Iät ja äänialat ovat kuitenkin ainoastaan suuntaa-antavia.

LAPSIKUOROT

SA-muotoisissa kuoroissa laulaa 7–12-vuotiaita tyttöjä ja poikia. Sekä sopraanojen että alttojen ambitus on a–e2.

TYTTÖKUOROT

SA-muotoisissa kuoroissa laulaa 12–20-vuotiaita tyttöjä. Sopraanojen ambitus on c1–a2 ja alttojen f–d2.

POIKAKUOROT

SA-muotoisissa kuoroissa laulaa 6–15-vuotiaita poikia. Sekä sopraanojen että alttojen ambitus on g–g2.

SATB-muotoisissa kuoroissa laulaa 6–25-vuotiaita poikia. Sekä sopraanojen että alttojen ambitus on g–g2, tenoreiden d–g1 ja bassojen E–d1.

NUORISOSEKAKUOROT

SABar-muotoisissa kuoroissa laulaa 13–19-vuotiaita tyttöjä ja poikia. Sopraanojen ambitus on c1–a2, alttojen f–d2 ja baritonien e–d1.

SATB-muotoisissa kuoroissa laulaa 13–19-vuotiaita tyttöjä ja poikia. Sopraanojen ambitus on c1–a2, alttojen f–d2, tenoreiden c–f1 ja bassojen G–c1.

Tilaa jäsenkirje

Tilaa jäsenkirjeet suoraan sähköpostiisi liittymällä postituslistallemme. Kirjoita sähköpostiosoitteesi viereiseen laatikkoon ja lähetä sähköpostiosoitteesi.